palusz napisał(a):
MaDDoG napisał(a):
Choć wydaje mi się że studenci nie do końca wykorzystali możliwość wypytania absolwentów co, jak, i dlaczego..... Kolejna okazja może się szybko nie zdarzyć

myślę, że nie było za wiele pytań, bo część z obecnych na spotkaniu osób (może i większość) nie wiąże przyszłości z finansami (pomimo, że było to spotkanie koła modelowania finansowego

), a obecni na spotkaniu absolwenci raczej z tymi zagadnieniami byli związani (skoro KNMF to oczywiście finanse, więc ok).
Ale też nie wszyscy obecni absolwenci pracują w finansach...

Ja na przykład bardzo polecam zapoznawanie się z różnymi językami programowania. Branża IT to naprawdę bardzo szerokie pole działania dla matematyków.
palusz napisał(a):
co do wystąpienia headhuntera to raczej nie powiedział nic czego by nie można było znaleźć na każdej stronce ze wzorami cv lub "jak znaleźć pracę".
To prawda.
palusz napisał(a):
według mnie o wiele ciekawsza była część poświęcona absolwentom.
Dla mnie jako absolwenta też.

palusz napisał(a):
ogólnie bardzo podoba mi się idea organizowania tego typu spotkań. proponuję zaprosić także absolwentów innych specjalności niż finansowa (niekoniecznie w ramach spotkań KNMF) i posłuchać jak sobie radzą na rynq pracy.
pzdr
Ponieważ czasem mogą wystąpić problemy organizacyjne, możnaby namówić niektórych do skrobnięcia paru zdań w formie artykułów na "Strefę WMS". Wszak niektórzy rozjechali się po świecie (USA, Australia).
Pozdrawiam
Daniel